Theater Naat Piek

Aan de rand van Uden, aan de rand van de maaihorst staat het oude stroomgebouw van Vlucht-Oord. Een vluchtelinge kamp gemaakt tijdens de 1e wereld oorlog.
Vandaag de dag wordt dat pand gebruikt voor alle culturele activiteiten van Theater Naat Piek. Een theater vereniging voor jong en oud met meerdere eigen voorstellingen per jaar.

Voor Theater Naat Piek heb ik hun huisstijl mogen restylen. Een belangrijke klus omdat dit theater hard aan de weg aan het timmeren is voor naamsbekendheid. Dus de herkenning met betrekking tot de vorige huisstijl was key!

Posters voorstellingen

Buiten een restyling van hun huisstijl heeft Theater Naat Piek per jaar zon 6 voorstellingen. Voor 3 van deze 6 voorstellingen ben ik verantwoordelijk voor hun posters en bijbehorende marketing materiaal.

HELDEN

“Helden” is een theaterbewerking van het boek “Een lied voor Achilles” van Madeleine Miller. 

Net als in de Ilias, het epos waarin Homerus een deel beschrijft van de tienjarige Trojaanse oorlog, is Achilles het hoofdpersonage en de held . “Helden” beschrijft de reis die Achilles met zijn vriend Patroclus maakt rondom die oorlog. Een strijd die ontstaat door de ontvoering van de mooie Helena naar Troje. Achilles staat voor een moeilijke keuze: eeuwige roem en een vroege dood, of een leven zonder glans als een totale onbekende. Hij kiest voor het eerste en Patroclus, verscheurd door liefde en angst voor en om zijn vriend, gaat met hem mee, de oorlog in.

Sjaakie en de Chocoladefabriek

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Roald Dahl en bewerkt door

Bert E. Cornelis en Ellen Dorland.

Er staat een fabriek bij Sjakie in het dorp. Deze lijkt al heel lang gesloten te zijn, maar toch, er komt nog rook uit de schoorsteen. Sjakie komt er iedere dag langs als hij naar school gaat. Zijn opa heeft er vroeger nog gewerkt en aan Sjakie verteld dat het een snoepfabriek is.

De directeur van de fabriek heet Willy Wonka. Sjakie bedenkt zich dat hij nog eens aan de opa’s en oma’s gaat vragen hoe het nou precies zit……… een fabriek die gesloten lijkt maar waar nog rook uit de schoorsteen komt?? En wie is die Wonka? Die geheimzinnige directeur………?

22032019_NaatPiek_Poster_SjakieEnDeChocoladefabriek_WB

Secrets Of The Night

“Tien minuten voor aanvang. Ik sta doodsangsten uit.
Wat waren ook alweer de regels voor improviseren?
Luisteren, maar toch je eigen spoor koesteren. Dus egoïstisch, maar toch ook niet.
Vertrouw op anderen, maar ik ken mijn tegenspeler niet! Help!”
Het engste wat een acteur kan doen, is zonder voorbereiding op het podium gaan staan.
Laat dat nou precies zijn wat we gaan doen:
Een improvisatievoorstelling, waarbij de acteurs terplekke te horen krijgen wat ze gaan spelen.
“Wat is het ergste dat me kan gebeuren? Ik kan hoogstens afgaan. Verdomme, ik moet plassen. Spots aan. Publiek applaudisseert. Er is geen tijd meer. Ik ga op!”
03112019_NaatPiek_Poster_SecretsOfTheNight

De versteende reus van Slabroek

Als je al je hele leven in Uden woont, heb je als kind alle speelplekken wel gezien. En dan ga je je vervelen. Dus als je dan een groot gat in het bos van de Maashorst vindt, ga je op onderzoek uit. Toch?

Puck, Roos, Tom en Bo in ieder geval wel. En wat ze vinden is een groot avontuur. Ze komen terecht in het rijk van Slabroek, waar allerlei magische wezens wonen. Hier woont een grote reus met trollen in het bos en nimfen op de heide. Heksen op het urnenveld en wisenten lopen los rond.

Helaas is deze wereld niet zo gezellig als de sprookjes die je leest voor het slapen gaan. Kunnen de kinderen dit oplossen? Het avontuur leert de kinderen over vriendschappen en vijanden, liefde en haat, en dapper zijn.

WEB_22072020_DeVersteendeReusVanSlabroek_Poster